Novi Sad
15.01.2015.
07:28 > 08:35
U školama u Vojvodini danas počinje drugo polugodište.
  • Sramota

    19.01.2015 13:16
    malo komentara
    Samo napred, mi ostali ćemo se valjda jednom probuditi.
  • Tina

    15.01.2015 20:38
    prosvetari
    neka opravdaju svoj strajk tako sto ce prvo poceti da promenom nastavnika i profesora koji ne rade svoj posao.Ocistite gospodo svoje skole od partijskih kadrova,radite svoj posao savesno pa onda trazite neka prava.Koristite decu za svoje ciljeve.Bezobrazluk i sram vas bilo.Radite u toplom i cistom.Imate slobodne praznime,vikende.Naplacujete dnevnice na ekskurzijama,vodite rodjake gratis.Sta vi hocete.Nemate ni stida ni obraza a ni nikog da vam podeli otkaze i zaposli one koji hoce da rade.
  • 15.01.2015 13:01
    A šta ste radili za vreme raspusta (jednog od...)?
  • 15.01.2015 12:35
    Prekinite
    Prosvetari su preterali. U zahtevu da im se ne smanje plate nisu u pravu jer su plate smanjene svima u javnom sektoru a penzije svim penzionerima koji primajupenziju iznad 25.000.
    Prosvetari kao i ostali moraju snositi teret finansijske konsolidacije.
    To što oni uče i vaspitavaju našu decu obavezuje ih i nemaju pravo da sa našom decom manipulišu i koriste ih kao štit za svoje zahteve.
    Došlo je vreme da se roditelji pobune protiv prosvetara i nateraju ih da se vrate svom časnom poslu.
  • Igor

    15.01.2015 12:31
    Evo hocu i ja da se pridruzim strajku, ali uz obecanje da necu placati poreze za vreme strajka! Ako moja firma ne radi, necu da porezi idu za to vreme!

    Paradoks - stanje u obrazovanju katastrofa, a slabo ko moze biti primljen bez debele veze. Prosto se svi guraju tamo, a tako lose.
  • Kontranapad

    15.01.2015 11:14
    Ujedinjenje roditelja
    Mislim da je krajnje vreme da se roditelji organizuju protiv nastavnika! Ovo ne moze ovako dalje. Boriti se za svoja prava je skroz legitimno, ali korisiti decu kao taoce i deci uskracivati i onako sturo obrazovanje, zarad licnog interesa NE SME NIKO!!! Imali ste vreme praznika kada ste mogli blokirati neki put, skupiti se ispred neke drzavne institucije i slicno. Mnogo su do sada tako resavali svoje probleme. Za vreme moga skolovanja su takodje nastavnici strajkovai i to propusteno gradivo mi nije niko nadoknadio, kao sto necete ni vi. Mozete dobiti sta trazite pa cete samo cekati pocetak iduce godine da bi opet napravili isto. Kako mislite da vas neko postuje, bilo od djaka ili roditelja kada radite ovo sto radite. Nadam se da cete nekad doci kod doktora pa vam on prepise samo pola terapije i kaze da ce ostatak kasnije, kad mu povecaju platu. Sa jedne strane vam kazem da imate pravo i postujem vas jer trazite svoja prava ali sa druge strane, SRAM VAS BILO zbog metoda koje koristite, manite se decije grbace.
  • RODITELJ

    15.01.2015 09:54
    a gde to
    strajkuje pola Vojvodine? Sto doceraste a sto preteraste !!!!!!!!!
  • 15.01.2015 09:06
    roditelj
    prosvetarima su deca sredstvo manipulacije.
    plata, naravno da je sporna ali svi smo u istim mukama. prvo kadar koji radi u prosveti prečistite, dajte kvalitet.
  • 15.01.2015 08:11
    Dok ne budu svi u štrajku, ništa neće postići. Tek kad sebe shvate ozbiljno i ujedine se, mogu se očekivati neki pomaci nabolje. Ovako, druga strana koristi njihovo nejedinstvo.
  • 15.01.2015 07:46
    Osmaci (naravno i ostali, ali oni posebno zbog mature) su već debelo oštećeni ovim štrajkom u prethodnom polugodištu, a sada se taj trend nastavlja. Da li će im i matura biti svedena na minimum rada, ili mi treba kod kuće i na privatnim časovima da postignemo sa decom sve ono što je trebalo biti urađeno na redovnoj nastavi? Prvi probni test u decembru nisu ni imali. Zbog čega svoja prava tražite preko leđa nas i naše dece?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna